Nieuwe artikelen

Uw bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen? Kies voor de MSP diensten van Fundaments!

Uw bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen? Kies voor de MSP diensten van Fundaments!

Met de komst van de Cloud is er niet alleen een hele nieuwe wereld voor bedrijven open gegaan, maar helaas ook voor cybercriminelen. Feit is dat vandaag de dag ontzettend veel waardevolle informatie in de Cloud wordt opgeslagen. Van persoonlijke gegevens tot bedrijfsgegevens. Informatie en gegevens waar cybercriminelen een hoop geld mee kunnen vangen en waar ze tegenwoordig dus ook flink op lopen te azen. Het is dan ook niet zo gek om te lezen dat het aantal cyberaanvallen behoorlijk is toegenomen de afgelopen tijd. Daar waar het aantal Nederlandse bedrijven dat regelmatig ten prooi valt aan cyberaanvallen eerst nog op ‘slechts’ 29 procent lag, ligt dat inmiddels zo rond de 45 procent. Zaak dus om uw bedrijf goed te beschermen tegen cybercriminaliteit, want zoals u hieronder wel kunt lezen, brengt cybercrime ongekend hoge kosten met zich mee.

 

Cybercrime brengt ongekend hoge kosten met zich mee

Naast het feit dat cybercriminelen de waardevolle informatie die ze via cyberaanvallen op bedrijven hebben weten te bemachtigen voor grote sommen geld kunnen doorverkopen, brengt deze vorm van criminaliteit ook nog andere kosten met zich mee. Is uw bedrijf slachtoffer geworden van een cyberaanval? Dan kunt u erop rekenen dat het best wel een tijdje kan duren voordat u uw bedrijf weer helemaal ‘up and running’ heeft. Hier gaat uiteraard een hoop geld mee verloren. Daarnaast kost het de wereldwijde economie maar liefst zo’n tien miljard euro op jaarbasis om cybercriminaliteit aan te pakken. Cybercrime brengt dan ook ongekend hoge kosten met zich mee, kosten die enigszins ingeperkt kunnen worden door het nemen van de juiste maatregelen.

 

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen

Zoals voor zoveel dingen geldt, is voorkomen beter dan genezen. Op het moment dat cybercriminelen toegang hebben weten te verkrijgen tot de waardevolle informatie die u en uw werknemers in de cloud hebben opgeslagen, is het eigenlijk al te laat. Vergelijk het met de corona pandemie. Ook daarvan hebben we geleerd dat het op voorhand beheersen van de pandemie, voordat het opnieuw uit de hand loopt, vele malen effectiever is dan symptoombestrijding op het moment dat het virus ons weer flink in zijn macht heeft. 

U vraagt u nu misschien af hoe u uw digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen kunt vergroten. Ons advies is om u eens te verdiepen in de MSP diensten van Fundaments, zoals fortigate firewall.

 

https://www.fundaments.nl/

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Goededoelenwereld.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Hoe leer je van fouten in elektronica: een reis naar verbetering

Fouten maken is een onvermijdelijk onderdeel van het leerproces, vooral in de wereld van elektronica. Of je nu een hobbyist bent die net begint met het bouwen van eenvoudige schakelingen, of een ervaren professional die complexe systemen ontwerpt, fouten bieden waardevolle lessen die kunnen leiden tot innovatie en verbetering. In dit artikel bespreken we hoe je effectief kunt leren van fouten in elektronica, met een speciale focus op batterijen en gerelateerde producten. De waarde van fouten in elektronica Fouten worden vaak gezien als mislukkingen, maar in werkelijkheid zijn ze essentiële bouwstenen voor succes. In de elektronica kunnen fouten variëren van eenvoudige bedradingsproblemen tot complexe systeemstoringen. Het belangrijkste is om deze fouten te erkennen en te analyseren om te begrijpen wat er misging en waarom. Analyseer en begrijp de fout De eerste stap in het leren van fouten is het grondig analyseren van wat er mis is gegaan. Stel jezelf vragen

Gepubliceerd door Goede doelen wereld.nl