Frankrijk staat bekend om zijn verfijnde smaken. Van romige soorten kazen tot heerlijke patisserieën. In dit artikel nemen we je mee op een Franse culinaire reis. We delen een aantal Franse gerechten die je absoluut moet proberen! Coq au VinEen klassiek Frans gerecht dat ongekend bij iedereen bekend is, is coq au Vin. Het gerecht combineert kip met wijn, spek, champignons en uien. Het stoofpotje heeft een diepe smaak en wordt meestal geserveerd met aardappelpuree. De verschillende rijke smaken maakt dit gerecht een favoriet voor vele liefhebbers van hartige gerechten. RatatouilleRatatouille is een vegetarisch gerecht dat gestoofde groenten bevat. De groenten die meestal worden gebruikt zijn aubergine, paprika, tomaten en courgette. Ze worden gekruid met kruiden als tijm en basilicum. Het gerecht is zowel gezond als smaakvol en is een goed voorbeeld van Franse liefde voor eenvoudigheid. EscargotsWat zijn escargots?. Escargots zijn gekookte landslakken. Ze worden in de oven gebakken bedekt met boter, knoflookboter en kaas. Het klinkt niet lekker maar toch is het een lekkernij dat erg bekend staat in de Franse keuken. BouillabaisseLiefhebbers van zeevruchten opgelet! Bouillabaisse is een gerecht dat je niet wil missen. Het is een vissoep vol verschillende zeevruchten. Het bevat zeebaars, garnalen én mosselen. Het wordt meestal geserveerd met knapperig brood en een rouille-saus. Crème BrûléeGeen enkel diner is compleet zonder toetje. Een van de meest geliefde desserts is crème Brûlée. Het is een romige vanillepudding getopt met een gekarameliseerde laag suiker. Het contrast tussen de zachte crème en de knapperige bovenkant is een heerlijke combinatie. CamembertEen van de dingen waar Frankrijk om bekend staat is zijn kaas. Een van de meest bekende soorten is camambert. Het is een zachte romige kaas met een kenmerkende geur. Het is het lekkerst om te eten met vers stokbrood en wat druiven, zo beleef je een unieke Franse kaaservaring. Bouef bourguignonBouef bourguignon is een gerecht afkomstig uit de Bourgogne regio uit Frankrijk. Het zijn malse stukken rundvlees die worden gestoofd in rode wijn, samen met uiten, wortelen, champignons en kruiden. Hier ontstaat een heerlijk stoofpotje uit.
|
https://https://restoranto.com/nl/hoe-bereid-je-escargots/ |